Sininen sävel 2 
lauantai, joulukuu 8, 2007, 23:05 - Tempaukset ja toiminta
UUSIA KUVIA KONSERTISTA!

Video Suomen itsenäisyyden ja Kansainvälinen vammaistenpäivän juhlakonsertista, Sininen sävel 2:sta.Jutun lopussa tekstiin liittyvä linkki.

Hyväntekeväisyysjuhlassa mukana mm. muusikko Mikko Alatalo, Loudspekers-lauluyhtye ja juontajana Lauri Salovaara.

Järjestyksessä sininen sävel II tapahtuma oli sisällöltään erilainen kuin edeltäjänsä( etusivulla ensimmäisestä enemmän). Sekä, nyt saimme vahvuuteen koko vanhus- ja vammaistyöryhmän.

Tehtäväni oli tässä tapahtumassa sopia mahdollisesta Mikko Alatalon ja Lauri Salovaaran osallistumisesta tapahtumaan, sekä kahden vammaisen oman esityksen tukeminen, sekä toimia juhlassa esityksen koordinaattorina. Isona apuna toimi Taina Vainionpää, Lintulammen asukasyhdistyksestä henkilökuntansa voimin ja vanhus- ja vammaistyöryhmän kera.Jutun lopussa kerrotaan mikä on työryhmän tavoite ja tarkoitus.

Sininen Sävel 2 juhlatapahtuma

Vanhus- ja vammaistyöryhmä järjestää 1.12.2007 tapahtuman Sininen Sävel 2, vanhuksille ja vammaisille kansainvälisen vammaistenpäivän ja itsenäisyyden teemoihin liittyen. Tapahtuma keskittyy musiikin ympärille ja sen sanomaan . Juhlan päävieraaksi on kutsuttu kansanedustaja ja muusikko Mikko Alatalo. Hän on kirjoittanut yli 600 laulua, joista useat kuuluvat suomalaisen popin ja iskelmän klassikoihin. Hänet valittiin eduskuntaan vuonna 2003 sekä uudestaan vuonna 2007.

Loudspeakers Syksyllä 2005 perustettu a cappella –lauluyhtye johon kuuluu seitsemän hyväntuulista oululaisnuorta, jotka ovat myös Madetojan musiikkilukion kasvatteja. Loudspeakers on a cappela-ryhmä, eli se laulaa ilman soitinsäestystä. Mutta kun sulkee silmänsä ja kuuntelee, saattaa luulla soittimiakin olevan mukana.
Loudspeakers esiintyi Nuori Kulttuuri –katselmuksessa Turussa toukokuun lopussa ja kesäkuussa Tampereen Sävelessä, joka on maineikas laulumusiikkitapahtuma.
Lisätty toiveesta Mikko Alatalon video-osuutta juhlassa.Tulossa kaksi kappaletta lisää ja jossa hän kertoo myöskin olevansa ensimmäinen joka on laulanut eduskunnan puhjapöntöstä,käyppäs vilkaseen.Yhteistyöstä voimaa vanhusten ja vammaisten hyväksi

Höyhtyän suuralueella on vuoden 2005 alussa perustettu vanhus- ja vammaistyöryhmä. Työryhmän tavoitteena on tiedonkulun parantaminen, päällekkäisten toimintojen välttäminen sekä resurssien yhdistäminen erilaisten tapahtumien ja toimintojen järjestämisessä.

Ryhmä on koottu alueen julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin sekä seurakunnan edustajista, jotka toimivat vanhusten ja vammaisten hyväksi. Työryhmässä on tällä hetkellä mukana Oulun kaupungin vanhustyö ja vammaispalvelu, Höyhtyän palvelukeskus, Invalidiliiton Oulun asumispalveluyksikkö, Caritas-säätiö, Karjasillan ev.lut.seurakunta ja Lintulammen asukasyhdistys ry, Oulun kaupungin vammaispalvelut ja keskushallinto.-Vanhus - ja vammais työtyhmä-, höyhtyän suuralue

Eli,ennalta ehkäisevä työ,juuri se tärkein elementti minkä eteen olen työtä yhteistyökumppanien kanssa käytännössä enemmän tehnyt ja mistä olen vähemmän puhunut jo viimeiset viisi vuotta.

Yhteistyöryhmän toiminnan tavoitteena on tukea vanhusten ja vammaisten hyvinvointia ja elämänlaatua tarjoamalla heille mahdollisuutta vaikuttaa ja osallistua erilaisiin toimintoihin ja tapahtumiin. Tarkoituksena on, että vaikka ihminen ei itsessään voisi toimia esim. fyysisesti tehokkaasti työssä tai muussa mielekkäässä toiminnassa, hänellä olisi oikeus toimia ja olla osallisena tässä yhteiskunnassa. Osallisuus on myös sitä, että saa olla mukana vaikuttamassa ja kokemassa eri asioita, vaikka vain omaksi iloksi. Aktiivisella yhteistyöllä pyritään edistämään vammaisten ja vanhusten sosiaalista kanssakäymistä sekä oman sosiaalisen verkoston luomista. -Jouni-
1 kommentti ( 280 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 382 )

Kärppien pöydässä. Pelaajat esittelevät uuden keittokirjan 
torstai, marraskuu 29, 2007, 19:44
Iso Kiitos Oulun Kärpille jälleen, kannustuksesta ja mukana olosta hyvän asian puolesta.

Video I, kun Oulun Kärppien pelaaja-kolmikko kapteeni Ilkka Mikkola, Tomi Mustonen ja Antti Ylönen joutuvat visaisen tehtävän/haasteen eteen Oulun kaupunginteatterin kahden näyttelijän toimesta. Tämän jälkeen pelaajat esittelevät uuden Kärppä-keittokirjan. Kyse oli Invalidiliiton Oulun asumispalveluiden, nykyään Validia-palvelut 30- vuotis juhlatilaisuudesta. Mukana olivat talon asukkaat ja henkilökunta.Videon toinen osa:Kärppä pelimiesten ja Oulun kaupunginteatterin näyttelijöiden humoristinen improvisaation heittäytyminen juhlassa ja miesten lyhyt esittely keittokirjasta, pienin kevennysten kera tietty. Iso Kiitos Oulun Kärpille jälleen, kannustuksesta ja mukana olosta hyvän asian puolesta.


Tärkeä
yhteistyökummpanini Jari Aikio on ollut kuvaamassa kyseísen keittokirjan
kuvia ja mies on auttanut muutenkin työssäni matkanvarrella. Tässä linkki
Jarin sivuille josta voit käydä lukemassa lisää kirjasta
http://www.jariaikio.com/

1 kommentti ( 233 views )   |   ( 2.9 / 318 )

Lassen Kukkosen terveiset Amerikasta 
keskiviikko, marraskuu 21, 2007, 21:06 - Tempaukset ja toiminta
Kuulumiset Amerikan raitilta

No niin, täälla on kohta pelattu sellaiset 20 pelia ja pystyy jo tekeen pientä alkuyhteenvetoa, mita on tapahtunut. Joukkueella täälla on alkanut ihan hyvin, ensimmäiset kymmenen peliä meni oikein hienosti, mutta viimeisissä on tullut hieman pakkia. Toivottavasti löydämme hyvan tasaisen vireen nyt, sillä jouluun mennessa pelataan tosi paljon (melkein joka toinen päivä), ja paljon tärkeitä pisteita on jaossa!

Omiin suorituksiini olen ihan tyytyväinen, tottakai paremminkin voisi pelata, mutta varmaan myös huonommin =). Kelit täälla ei vielä oikein ole jouluiset, parin viime viikon aikana on vasta alkanut ilmat viilenemään, mutta ei puhettakaan pakkasista tai lumesta vielä. Tämän viikon torstaina täällä vietetään perinteistä kiitospäivää ja syödään kalkkunaa. Itse en ole oikein vielä
sisäistänyt tätä juhlaa, mutta eiköhän jostain joku paikka löydy, josta saa kalkkunaa ja muuta hyvää syömistä. Otankin sen sellaisena harjoitteluna joulun aikaa varten, ettei mahalle tule ylen syöminen yllätyksenä. Kovasti terveisia kaikille sinne Oulun suuntaan, kirjoittelen vaikka Joulun tienoilla lisää kuulumisia.

Lasse Kukkonen

Ps. Lasse kirjoittaa lähempänä joulua enemmän NHL kuulumisiaan. Hän ehdottikin, että jos haluatte ,voitte laittaa kysymyksiä Lasselle tänne kommentti puolelle tai minulle sähköpostiin( jouni.qveflander(at)invalidiliitto.fi),jotka välitän sitten eteenpäin ja seuraavassa kirjoituksessa hän vastaa näihin esitettyihin kysymyksiin.PS: Katso video Lassen vierailusta Invalidiliiton Oulun palvelutalolta
4 comments ( 472 views )   |   ( 3 / 378 )

Maanpuolustusharjoitus 17.-18.10.2007 Oulussa 
torstai, marraskuu 8, 2007, 23:37 - Tempaukset ja toiminta
HUOM! PÄIVITETTY VERSIO VIDEOSTA!Olen tehnyt jo jonkin aikaa yhteistyötä Oulun nuorisoasiankeskuksen kanssa. Sain myös tukea heiltä viime keväänä järjestetyssä maanpuolustusleirissä, GPS suunnistuksen osiossa. Nuorisoasiankeskus ja Oulun reserviläiset ovat mukana myös 17 – 18.10 järjestettävässä ruskaleirissä Hiukkavaarassa. Mukana maastoleirillä oli myös Luovin 10 oppilasta ja kaksi ohjaajaa (ent. Merikosken ammattioppilaitos). Kaikkiaan leirillä oli n.30 osallistujaa.Kiitos kaikille yhteistyöstä ja mukana olosta.

Tulossa juttua leiristä Oulu adventures sivuille.

www.oulunadventures.fi
1 kommentti ( 234 views )   |   ( 3 / 391 )

Katapulttigolf ja Action-päivä Hietasaaressa 
lauantai, syyskuu 29, 2007, 00:46 - Tempaukset ja toiminta
Alkulauseen päivään kertoo elämässään monet vaiheet kokenut Timo. Mies, jonka elämänfilosofiaa- ja kokemusta arvostan.Ennen golffia ajeltiin jollain raktorin tapaisella pelillä ja syötiin evästä sekä paisteltiin makkaraa.

Heikki Ojala ja Marko Seppälä nuorisoasiainkeskuksesta kävivät testaamassa tuotekehittelyn alla olevaa laitettaan liikuntarajoitteisten parissa Nallikarissa, yhteistyössä Invalidiliiton Oulun asumispalveluiden kanssa.
Vilpitöntä ja aitoa riemua on havaittavissa, kun golfpallo lentää ämpäriin katapultin avulla
jo toisella yrittämällä…Golfin tiukat etikettisäännöt on heitetty romukoppaan ja kova kannustus kuuluu yleisöstä ja onnistunut suoritus palkitaan raikuvilla aplodeilla. Mistä tässä oikein on kysymys?Seuraavassa videossa siitä ja käyppä lukemassa lisää sivuilta www.oulunadventures.fi

Golffin jälkeen vietimme ns. Action päivää Irjalassa.Tarkoituksena oli jälleen se, että lapset oppivat jo pienestä pitäen kohtaaman vammaisen ihmisen.Olemme jo vuosia tehneet yhteistyötä ja asennekasvatusta Kaarnalaivan päiväkodin kanssa.Raimo,joka itse likkuu leualla ohjattavalla sähköpyörätuolilla, toimi päivän aikana lapsille ohjaajana.

Isosta osaa Järjestelyistä vastasi yhteistyökumppani Lintulammen asukasyhdistys. Kiitos; Taina ,Pentti, Taru, Sanna, Mika ja kump. mahtavasta tuesta ja työstä monien asioiden eteen jälleen. Tässä tapahtumassa mukana päivässä olivat Kaarnalaivan päiväkodin lapset,Meidän handicap ryhmää asumoispalveluista, Oulun poliisi, Lintulammen asukasyhdistyksen seniorit sekä yhteistyökumppani Oulun Invalidien yhdistys, josta mukana oli Toiminnanjohtaja Kari Siponen. Lintulammen asukasyhdistyksen kotisivut löytyy, www.lintulampi.net

Ei muuta kuin volume nappula isolle ja videoa katsomaan !

lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3.1 / 347 )


Edellinen Seuraava